Botox kezelés

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

CÉL
Mimikai ráncok kezelése, fokozott izzadás megszüntetése.
IDŐTARTAM
15 perc.
TOLERÁLHATÓSÁG
Minimális kellemetlenség tapasztalható.
GYÓGYULÁSI IDŐ
Nincs, azonnal folytatható a napi rutin.
UTÓKEZELÉS
Nem szükséges (aznap nem szabad dörzsölni a kezelt területet).
JAVASOLT GYAKORISÁG
Átlagosan félévente.
KOMBINÁLHATÓSÁG
Bármilyen egyéb esztétikai kezeléssel.
KI VÉGEZHETI?
Bőrgyógyász és plasztikai sebész szakorvos.
Botox kezelés

RÉSZLETESEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

Az évek múlásával a homlokon, a szemöldökök között, a szemkörnyéken egyre mélyülő ráncok alakulhatnak ki, melyeket mimikai ráncoknak nevezünk. Kialakulásukért az arcizmok erőteljes működése tehető felelőssé. A botox egy terápiás izomlazító szer, mely a mimikai izomtevékenység finomítása révén eredményez kipihent külsőt – az arc formájának megváltoztatása nélkül. Ma a botox ránctalanítás a világon a legtöbbet végzett szépészeti beavatkozás.

A BOTOX KEZELÉS ELŐTT

A kezelést megelőző orvosi vizsgálat során a páciens adottságainak és igényeinek figyelembevételével a részletes anatómiai ismeretekkel rendelkező kezelőorvos – bőrgyógyász vagy plasztikai sebész! – előre megválasztja a szúrási pontokat és a szer ideális dózisát.

A BOTOX KEZELÉS FOLYAMATA

A kezelés során egy ultra vékony tűvel bizonyos pontokon, meghatározott mennyiségű hatóanyagot ad a bőr alá, a ráncokért felelős izmokba. A botox injekció a beadás helyén megakadályozza az ideg – izom ingerület áttevődést, ennek révén csökkenti a mimikai izmok összehúzódását, így a felettük kialakult ráncok elsimulnak. Az európai kultúrának megfelelően végzett beavatkozás az izmokat nem teszi teljesen merevvé, csak relaxálja, ennek megfelelően nem tűnik el teljesen az arc mimikája, érzelemkifejező képessége, csupán simábbá, kipihentebbé válik a bőrfelszín. A kezelés hatékony, biztonságos, és körülbelül 15 percig tart. Minimális tűszúrási fájdalommal jár csupán, érzéstelenítésre nincs szükség.

A BOTOX KEZELÉS HATÁSA

A botox kezelés hatása általában 4–6 hónapig tart, és fokozatosan csökken. Az injekciós kezelés évente többször biztonsággal ismételhető – a leggyakrabban évente 2 alkalommal kérik a páciensek.  Mellékhatásai a botox kezelésnek (amennyiben jelentkeznek) általában enyhék, és átmeneti jellegűek. Ideiglenes apró bevérzés néha tapasztalható, de ez a tünet 2–3 nap alatt eltűnik – addig is sminkkel fedhető.  Ritka esetekben előfordulhat a szemhéj lógása vagy aszimmetria az orcákon, de ez ideiglenes, és teljes mértékben megszűnik (képzett szakorvos által végzett beavatkozás során az esélye minimálisra csökken). A ránctalanító botox kezelés pozitív hozadékaként nagyon sok páciens arról számol be, hogy korábbi migrénes panaszai jelentősen csökkentek, vagy teljesen megszűntek. 

A botox hatása jellemzően már 3–5 napon belül látható. A végleges eredmény 1–2 hét után alakul ki! Amint a korlátozott izomműködés révén elsimul a bőr, az arc nyugodtabb, kipihentebb és fiatalosabb megjelenést mutat. A kezelést gyakran kombináljuk más eljárásokkal, mint a lézeres bőrfiatalítás és hyaluronsavas skinbooster, valamint ránctöltő kezelések. Az Ön számára legelőnyösebb kezelési kombinációra az előzetes vizsgálat alapján szívesen adunk szakmai javaslatot.

BABY BOTOX

Kisebb adag alkalmazásával a mimikai ránc finomítható, de a mozgás jobban megmarad. Óvatos típusú vagy fiatal páciensnek a baby botox jó lehetőség a kezelés kipróbálására. Megelőzésre is kiváló választás. Később áttérhetünk a klasszikus adag használatára, ha Ön mégis kifejezettebb hatásra vágyik.

A BOTOX EGYÉB ALKALMAZÁSI TERÜLETE

A fokozott hónalji, tenyéri, talpi verejtékezés kezelése korábban megoldatlan probléma volt. A külsőleg alkalmazható dezodorok, oldatok, hintőporok csak az átlagos mértékű izzadást képesek csökkenteni, az ettől erősebb verejtékezést nem befolyásolják kielégítő mértékben.

Kinek javasolható a hónalji izzadás botox kezelése?

 • Akinél kizárhatóak azok a belgyógyászati betegségek (pl. pajzsmirigy túlműködés), amelyek kiválthatnak extrém mértékű izzadást.
 • Akinek a külsőleg alkalmazott izzadásgátlók nem használnak.
 • Aki naponta többször kénytelen ruhát cserélni a zavaró nedves foltok vagy nemkívánatos illatok miatt.
 • Akit a mindennapi életvitelben bármilyen szempontból zavar a nagymértékű izzadás.
Időpont egyeztetésre hétköznapokon 09:00 és 18:00 óra között van lehetőség. Amennyiben nem tudjuk felvenni a telefont, visszahívjuk Önt. E-mail üzenetet bármikor küldhet, válaszolni munkaidőben fogunk. A közösségi média felületeken orvosi tanácsadást és gyógyító tevékenységet nem végzünk.
BEJELENTKEZÉS, IDŐPONTFOGLALÁS, PARKOLÁS

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

KÉSZPÉNZ, BANKKÁRTYA, EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI KÁRTYA

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

A Derma-Art Klinikán készpénzes, bankkártyás vagy egészségpénztári kártyás fizetéssel is rendezheti a felmerülő költségeket. Klinikánkon jelenleg az alábbi szolgáltatók által kiadott EP-kártyák használhatók (az elszámolható szolgáltatásokkal kapcsolatban kérjük, hogy forduljon az Ön egészségpénztárához):
 • ADOSZT Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészségpénztár
 • (Aranykor) Medicina Egészségpénztár
 • Dimenzió Egészségpénztár
 • Életút Egészségpénztár
 • Generáli Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vasutas Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár

Elérhetőségek

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 18/b

Rendelési idő

Hétfő
09:00–18:00
Kedd
09:00–18:00
Szerda
09:00–18:00
Csütörtök
09:00–18:00
Péntek
09:00–18:00
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

GDPR

Elérhetőségek

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 18/b

Rendelési idő

Hétfő
09:00–18:00
Kedd
09:00–18:00
Szerda
09:00–18:00
Csütörtök
09:00–18:00
Péntek
09:00–18:00
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva