Szolgáltatások

Benőtt köröm kezelése

Benőtt köröm kezelése

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

CÉL
A panaszok mihamarabbi megoldása, szép gyógyulási eredmény elérése.
IDŐTARTAM
30 perc.
TOLERÁLHATÓSÁG
Helyi érzéstelenítést követően enyhe kellemetlenség.
GYÓGYULÁSI IDŐ
1-3 hét.
UTÓKEZELÉS
Betadine oldatos ecsetelés, antibiotikum tartalmú kenőcs alkalmazása.
KI VÉGEZHETI?
Bőrgyógyász szakorvos.
Benőtt köröm kezelése

RÉSZLETESEN A SZOLGÁLTATÁSRÓL

Benőtt köröm leggyakrabban a nagylábujjakon fordul elő, ritkábban azonban bármely lábujj körmét érintheti. Gyakran a köröm mindkét oldala gyulladt. A körömbenövés oka a beforduló, éles körömszél és a környező lágy szövetek kapcsolatából eredő gyulladásos reakció.

A kiváltó tényezők a következők lehetnek: szűk cipő vagy munkavédelmi cipő viselése, sérülés, helytelen körömvágási szokások.  Az állandó nyomás következtében kialakuló gyulladásos sarjszövet fájdalmasan lüktető, vörös, vérzésre és nedvezésre hajlamos „vadhús”, mely igen fájdalmas, és napi problémát okoz a harisnya- és cipőviselésben.

A körömbenövés folyamatát gyakran gombás fertőzés is kísérheti, melynek kezelése szintén fontos feladat a tartós gyógyulás szempontjából. A benőtt köröm bőrsebészeti kezelése előtt – ha jelentős gyulladás észlelhető – célszerű az érintett lábujjakon gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szerek néhány napi alkalmazása és kényelmes lábbeli viselése.

Klinikánkon a benőtt köröm bőrsebészeti eltávolításának alapelve a panaszok mihamarabbi megoldása mellett a lehető legszebb gyógyulási eredmény elérése. Ennek érdekében a biztonsággal meghatározható legkisebb kimetszést alkalmazzuk finom eszközök használatával, majd nagy hangsúlyt fektetünk a gyógypedikűrös gondozásra. Ilyen módon a legnagyobb eséllyel elkerülhető az egyébként oly gyakori kiújulás.

A BENŐTT KÖRÖM KEZELÉSE – TELJES KÖRMÖT SOHA NEM TÁVOLÍTUNK EL!

A műtét során helyi érzéstelenítést követően a benőtt köröm szélét, vagy széleit vékony csíkban eltávolítjuk, majd a gyulladásos sarjszövetet, a „vadhúst” is eltávolítjuk. A köröm termelődéséért felelős matrix-sejteket lehetőség szerint nem roncsoljuk, hogy gyógyulás után ép köröm nőhessen (a körömágy elroncsolása egész életre szóló deformitást hozna létre).

A kiújulás elkerülését a gyógypedikűrös gondozás biztosítja, mely néhány hetente fájdalommentes eljárás keretében az ideális útra tereli a köröm növekedését – szükség esetén akár speciális segédeszköz felhelyezésével.

TEENDŐK A BENŐTT KÖRÖM KEZELÉSE UTÁN

A benőtt köröm eltávolítását követő napon a kötést kamillával le kell áztatni, és Betadine oldattal beecsetelni. Néhány napig antibiotikum tartalmú kenőcs helyi használata is javasolt.  A 3. naptól otthon, ahol elkerülhető a seb szennyeződése, kötés nélkül is hagyható (éjszaka ne legyen fenn kötés).

A gyógyulás ideje kb. 3 hét, melyet befolyásolhat a gyulladásos folyamat kiterjedése és az esetlegesen fennálló alapbetegségek – pl. cukorbetegség vagy érszűkület. A körömnövekedés helyes útra terelését a gyógypedikűrösnél általában 3 hét múlva célszerű elkezdeni.

Időpont egyeztetésre hétköznapokon 09:00 és 18:00 óra között van lehetőség. Amennyiben nem tudjuk felvenni a telefont, visszahívjuk Önt. E-mail üzenetet bármikor küldhet, válaszolni munkaidőben fogunk. A közösségi média felületeken orvosi tanácsadást és gyógyító tevékenységet nem végzünk.
BEJELENTKEZÉS, IDŐPONTFOGLALÁS, PARKOLÁS

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

KÉSZPÉNZ, BANKKÁRTYA, EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI KÁRTYA

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

A Derma-Art Klinikán készpénzes, bankkártyás vagy egészségpénztári kártyás fizetéssel is rendezheti a felmerülő költségeket. Klinikánkon jelenleg az alábbi szolgáltatók által kiadott EP-kártyák használhatók (az elszámolható szolgáltatásokkal kapcsolatban kérjük, hogy forduljon az Ön egészségpénztárához):
 • ADOSZT Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészségpénztár
 • (Aranykor) Medicina Egészségpénztár
 • Dimenzió Egészségpénztár
 • Életút Egészségpénztár
 • Generáli Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vasutas Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár

Elérhetőségek

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 18/b

Rendelési idő

Hétfő
09:00–18:00
Kedd
09:00–18:00
Szerda
09:00–18:00
Csütörtök
09:00–18:00
Péntek
09:00–18:00
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

GDPR

Elérhetőségek

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 18/b

Rendelkezésre állunk:

Hétfő
09:00–18:00
Kedd
09:00–18:00
Szerda
09:00–18:00
Csütörtök
09:00–18:00
Péntek
09:00–18:00
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva